Baie cu design vintage

Despre bateriile sanitare RETRO – intretinere

Amenajarea baii in stil retro sau vintage este o idee tot mai inspirata si aplicata in ultimul timp. Si nu este de mirare, o astfel de baie va avea mereu un aer romantic, rafinat, nostalgic, o eleganta aparte.

Din acest motiv, i-am dedicat recent un articol cu idei de amenajare, Amenajarea unei bai in stil vintageiar acum va vom oferi cateva recomandari legate de intretinerea bateriilor sanitare pentru baie si bateriilor sanitare pentru bucatarie din gama RETRO.

Pentru ca sunt speciale, elegante si tot mai apreciate, bateriile sanitare din gama RETRO de la CasaBlanca merita SI o atentie speciala.

Pentru a reda cat mai bine specificul si patina obiectelor sanitare anilor 1930-1940, bateriile RETRO au un finisaj din bronz lacuit. Spre deosebire ce finisajul cromat, acesta este putin mai sensibil si necesita o ingrijire mai aparte.

Practic, nu necesita timp suplimentar sau produse speciale de curatenie, ci doar un tratament putin mai delicat.

Bateriile sanitare si accesoriile pentru baie din gama Retro pot fi igienizate cu ajutorul unei carpe moi din bumbac sau cu o laveta umeda, pe care se poate aplica o solutie din sapun.

curatare-delicata-baie

Astfel, recomandam evitarea utilizarii detergentilor chimici agresivi, a prafurilor abrazive si a solutiilor ce contin clor.

De asemenea, va recomandam sa evitati frecarea cu pasla, perii dure, materiale rugoase.

O curatare agresiva ar putea duce la pierderea aspectului lucios, la zgarierea suprafetei si, intr-un final, la curatarea , pe alocuri, a finisajului din bronz. Desigur, bateriile sanitare ar putea avea de suferit doar din punct de vedere estetic, nu si functional.

Sursa foto: virtuelreel.com